Descoperim știința prin artă la Muzeul Tehnic (20-22 august)

Descoperim știința prin artă la Muzeul Tehnic (20-22 august, Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida)

La Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida participanții se familiarizează cu o selecție inedită de obiecte, înțeleg mai bine modul de funcționare al acestora și realizează schițe direct în spațiul expozițional.

Miercuri, 20 august, ora 10.00 – De ce alegem telefonul mobil: observăm telefoane de colecție, le comparăm cu telefoanele contemporane, apoi desenăm după modele vechi; la final, confecționăm propriile telefoane din pahare de unică folosință

Joi, 21 august, ora 10.00 – De la trăsură la automobil: discutăm despre mijloace de transport și despre modificările apărute de-a lungul vremii, apoi devenim designeri și desenăm un automobil

Vineri, 22 august, ora 10.00 – Cu trenul: povestim despre apariția trenurilor, observăm machete de locomotive, apoi colorăm peisaje cu trenuri, inspirați de muzeu și de propriile călătorii

Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida
Adresa: Str. Candiano Popescu nr. 2 (Parcul Carol I), sector 4, Bucureşti

Participarea se face pe bază de programare la e-mail caravana.muzeelor@gmail.com sau la telefon 0724.083.932 (Angelica Iacob)
Taxa de participare este de 20 lei / atelier (materiale și acces în muzeu incluse)
Copiii care participă la toate cele trei ateliere beneficiază de gratuitate la ultimul atelier. Părinții care doresc să asiste la ateliere achiziționează biletul de intrare în muzeu.

ateliere-copii-Caravana Muzeelor-Muzeul Tehnic

Atelierele de vacanță pentru copii de 6-10 ani înscriși de părinți, desfășurate în zece muzee și organizații culturale bucureștene, sunt programate pentru perioada 9 iulie – 12 septembrie 2014. Atelierele se vor desfăşura de miercuri până vineri, în intervalul orar 10.00-12.00, fiecărui muzeu fiindu-i dedicată o anumită săptămană din program, cu trei ateliere diferite în fiecare zi.

Atelierele Descoperim știința prin artă la Muzeul Tehnic sunt organizate de Global Mindscape în parteneriat cu Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida.

Update: selecţie fotografii ateliere

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s