Despre competenţele cheie în școala românească

Comunicarea în limba maternă, Comunicarea în limbi străine, Competenţele matematice şi competenţele de bază în ştiinţe şi tehnologii, Competenţa digitală, Competenţa socială şi competenţele civice, A învăţa să înveţi, Iniţiativă şi antreprenoriat, Sensibilizare şi exprimare culturală.
Vă sună cunoscută enumerarea? Acestea sunt competenţele cheie. Se referă la cunoştinţe şi deprinderi pe care copiii noştri s-ar recomanda să şi le însuşească şi care să conducă către atitudini sănătoase pe care să şi le construiască – atât în şcoală, cât şi în afara acesteia.

Exprimaţi-vă părerea despre predarea și învăţarea în școală a competenţelor pentru secolul XXI până la data de 16 iunie 2014!
Sunteți un profesor, director, părinte sau elev interesat în predarea și învățarea în școală a competențelor pentru secolul XXI, aplicate la situații de viață reale? Dacă da, luați parte la consultarea online, dând un click pe RO, care desemnează versiunea în limba română a chestionarului.
Va dura maximum 10 minute și ați putea fi unul dintre câștigătorii noștri norocoși pe care îi vom invita să participe la conferința finală KeyCoNet din Grecia, la finalul lunii octombrie 2014!
Dacă reprezentați un alt grup de factori implicați și interesați din domeniul educației (de exemplu, o universitate, un minister, un ONG, o organizație internațională, o companie sau un agent economic, mediul de afaceri etc.), puteți lua parte la consultare răspunzând la un scurt sondaj în limba engleză, disponibil AICI

Studiul ne oferă posibilitatea raportării la experiența altor sisteme educaționale europene, deci considerăm că este extrem de important. Ancheta este realizată sub coordonarea KeyCoNet (Key Competence Network on School Education), printr-o serie de chestionare lansate spre diseminare naţională către partenerii și asociaţii săi, printre care, începând cu 2013, se numără și Institutul de Știinţe ale Educaţiei din România. KeyCoNet este o reţea europeană care activează în domeniul politicilor privind implementarea competenţelor cheie, ca parte a Programului Învăţare Permanentă al Comisiei Europene. KeyCoNet a continuat activitatea grupului de experți care au realizat Cadrul european de referință al competențelor cheie, inclus în Recomandarea Parlamentului European și a Consiliului privind competențele cheie din perspectiva învățării pe parcursul întregii vieți, din 2006.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s