Între Photoshop şi InDesign

Pentru că în ultimele luni colegul nostru care ne sprijină pe partea de graphic design a fost plecat cu o bursă în străinătate (pentru care, evident, ne-am bucurat alături de el), am avut diverse experienţe pe partea de vizual – unele mai fericite, altele mai puţin fericite – ţinând cont de faptul că nu inspiraţia ne-a lipsit, ci condiţionările tehnicii pe care o stăpânim doar fragmentar – din mers, din amintiri, din căutat pe google sau cerut părerea unui prieten. Prin urmare, ne-am gândit că ar fi o idee bună să continuăm interesul deja existent, dar parţial cultivat, prin participarea la un curs profesionist de DTP Designer. Nu neapărat pentru că dorim o reprofilare, ci pentru că aşa ne-ar fi mai uşor să înţelegem exact ce doreşte să ne explice designer-ul sau reprezentantul tipografiei, ori pentru că ne-ar fi mai firesc să intrăm pe un layer pentru a face o mică modificare la o siglă atunci când suntem contra cronometru şi designer-ul e prea ocupat (legile lui Murphy să trăiască).
Astfel, am aflat că în luna aprilie Asociația COMPEDIT organizează o nouă serie a cursului DTP Designer, adresat adulţilor. Cursul cuprinde prelucrarea imaginii în Adobe Photoshop, desen vectorial și machetare în Adobe Illustrator, precum și machetare și paginare în Adobe InDesign. Perioada propusă este direct proporţională cu seriozitatea temelor, pentru că este vorba de 100 de ore, în intervalul 7 aprilie – 23 iunie 2014. Avantajul este că întâlnirile se desfăşoară seara (luni, miercuri şi joi), orele 18.00-21.00. Cursul este autorizat, iar certificatele se emit sub egida Autorității Naționale pentru Calificări (ANC), Ministerului Educației și Ministerului Muncii. Costul cursului este de 1.200 lei per participant și include prestația formatorilor, suporturile de curs și examenul final. Taxa de curs poate fi achitată în 3 rate (prima în valoare de 500 lei).

curs DTP designer Asociatia Compedit
Cursul se desfășoară la sediul Asociației COMPEDIT din Strada Petru Maior nr. 32, Sector 1, Bucureşti.
Pentru a încuraja comunicarea dintre formatori, foşti şi viitori cursanţi, organizatorii au creat, de curând, şi o pagină de facebook special dedicată, DTP-Designer-grafica.
Noi am obţinut mai multe informații de la Mihaela Murgoci, coordonator curs, pe care, dacă doriţi, o puteţi contacta şi dvs. la mihaela.murgoci@gmail.com sau la 0723.833.591.

Dacă vă înscrieţi, ne vedem la curs pentru a schimba impresii!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s