Cum comunică muzeele cu publicul lor

Proiectul EXPO-EDU-TEXT. Textele de muzeu – între comunicare și educație a început în luna mai și se va încheia în luna noiembrie 2013. În cadrul proiectului s-au derulat două sesiuni ale unui program de formare profesională care s-au adresat muzeografilor și specialiștilor în educație muzeală, una la Muzeul de Artă din Timișoara și una la Muzeul Casa Mureșenilor Brașov.
În cadrul sesiunii de la Timișoara au fost create o serie de texte, plecând de la cercetarea făcută de curatorul Galeriei de Artă Europeană, Marius Cornea. Textele au fost apoi adaptate și testate în cadrul unei cercetări experiment (două focus grupuri) și, în funcție de feedback-ul participanților, au fost selectate textele care au fost puse la dispoziția publicului.
Este pentru prima dată în spațiul muzeografic românesc când textele realizate de specialiști sunt oferite aprecierii vizitatorilor. Textele s-au concretizat într-un traseu educativ disponibil pentru consultare în Galeria de Artă Europeană. Selecția obiectelor care să facă parte din traseu a fost făcută pornind atât de la importanța operelor de artă, cât și de la ineditul poveștilor din spatele acestora.

Vă invităm să descoperiți două dintre aceste texte:

proiect expo edu text Cassoni Muzeul de Arta Timisoara proiect expo edu text Hercule Muzeul de Arta Timisoara
Proiectul a fost coordonat de Asociația pentru Formare Profesională, în parteneriat cu Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul Casa Mureșenilor Brașov, Colias International, Global Mindscape și Asociația pentru Protecția Patrimoniului. Programul de formare a fost conceput în echipă de către Alexandra Zbuchea, prodecan al Facultății de Management din cadrul SNSPA și consultant marketing cultural al RNMR, Angelica Iacob, specialist în educație muzeală, membru fondator Global Mindscape, Christopher Wood, specialist în turism cultural, fondator Australians Studying Abroad, Mihaela Murgoci, specialist în formare profesională în domeniul culturii și Amalia Alexandru, specialist în comunicare culturală. Proiectul cultural a fost finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Mai multe detalii: www.facebook.com/expoedutext

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s