Desen colectiv pe perete

Cu toții desenăm, pictăm sau modelăm din primii ani ai copilăriei, dar nu mulți dintre noi se hotărăsc să facă din asta o profesie. Dincolo de pasiunea lor pentru artă, care este rolul artiştilor, cum au fost ei priviți de-a lungul vremii şi ce şi-au dorit să transmită?

Global Mindscape, în colaborare cu tranzit.ro/ București, invită copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani la o mare provocare: atelierele de vacanță Desen colectiv pe perete. Vom învăța despre mesajele pe care le transmite arta, despre opere de artă monumentală, vom găsi, în istoria artei, exemple de artişti revoluționari (mergând până în perioada contemporană) şi vom lucra o compoziție colectivă, realizată de toți copiii participanți, care va fi transpusă direct pe peretele spațiului în care au loc atelierele.

Atelierele se desfașoară în zilele de miercuri, joi și vineri, 6, 7 și respectiv 8 noiembrie 2013, începând cu ora 15.00, în spațiul tranzit.ro/ Bucureşti. Datorită abordării, este necesară participarea în toate cele trei zile.

Tematica este următoarea:
Miercuri, 6 noiembrie, ora 15.00 – Artistul și societatea – discutăm despre artiști revoluționari şi rolul artistului în societate, despre desen şi artă monumentală. Realizăm schițe pentru o lucrare de mari dimensiuni, discutăm elementele din care aceasta s-ar putea compune şi apoi fiecare copil lucrează individual la un detaliu.
Joi, 7 noiembrie, ora 15.00 – Artistul sub pseudonim – inspirați de Zampa di Leone, grupul de artişti care a realizat desenele din spațiul tranzit.ro/ Bucureşti, vorbim despre numele şi semnătura artistului şi ne alegem un pseudonim colectiv, pentru tot grupul de copii. Acest nume va fi cel sub care vom prezenta lucrarea publicului. Continuăm realizarea compoziției începută la atelierul precedent.
Vineri, 8 noiembrie, ora 15.00 – Desenul pe perete şi vernisajul. De câte ori ați auzit „Nu ai voie să desenezi pe perete”? De data aceasta noi chiar vă invităm să desenați direct pe perete! Vom transpune pe peretele alb al spațiului compoziția realizată sub formă de schiță, iar la final părinții şi prietenii sunt aşteptați la vernisaj (ora 17.00)!

Tranzit.ro

Locație: tranzit.ro/ Bucureşti, Str. Gazelei nr. 44, sector 4 (lângă Rondul Coșbuc / Piața Regina Maria)
Înscrieri: caravana.muzeelor@gmail.com, 0724 083 932
Taxa participare (include materialele folosite):
–    50 lei / copil / 3 ateliere
Durata atelierelor: aproximativ două ore
Atelier organizat de Global Mindscape cu sprijinul:
tranzit.ro/București

Lasă un comentariu