Urcați copiii în Caravana Muzeelor!

Atelierele de vară intitulate Caravana Muzeelor 2013, dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, se vor desfășura în nouă muzee și organizații culturale bucureștene, în perioada 17 iulie – 13 septembrie 2013, de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00 (aproximativ două ore).
Fiecărui muzeu îi va fi dedicată o anumită săptămână din intervalul propus. Muzeul va fi prezentat copiilor prin intermediul a trei teme de discuție (câte una pentru fiecare zi din program), care vor porni de la o selecție de obiecte din expunere, reprezentative pentru temă și, în același timp, prietenoase și interesante pentru copii. Pentru a se familiariza mai ușor cu muzeul și pentru a-și dezvolta creativitatea, participanții se vor implica, în partea a doua a fiecărei zile, în activități practice. O parte a temelor care au avut succes la ediția din 2012 a Caravanei Muzeelor vor fi reluate, dar vor fi introduse și elemente de noutate. În plus, anul acesta Caravana Muzeelor are mai multe opriri și un program mai diversificat. Și la această ediție vom avea un Muzeu surpriză!
În funcție de spațiul disponibil în fiecare locație, numărul maxim de participanți se situează între 15 și 20 copii. Participarea se face doar pe bază de programare confirmată de reprezentanții Global Mindscape prin e-mail sau telefon.
Taxa de participare, care include materialele folosite și accesul în muzeu:
– 20 lei / copil / atelier
– 50 lei / copil / 3 ateliere desfășurate la același muzeu (în aceeași săptămână)
Adulții pot asista la ateliere prin achiziționarea biletului de intrare.

Pe durata vacanței de vară pot participa la atelierele Caravanei Muzeelor și grupuri organizate de copii, pe bază de programare cu minimum două săptămâni în avans (after-school-uri, asociații, fundații ș.a.). Programarea devine valabilă în momentul în care a fost confirmată prin e-mail de către reprezentanții Global Mindscape, numai după verificarea disponibilității muzeelor de a găzdui grupul care solicită atelierul.

Caravana Muzeelor

Lista muzeelor participante la Caravana Muzeelor 2013, programarea pe zile și tematica pentru fiecare muzeu în parte este disponibilă aici
Pentru detalii și înscrieri vă rugăm să ne contactați la:
caravana.muzeelor@gmail.com, 0724 083 932

Proiectul Caravana Muzeelor este realizat de Global Mindscape în parteneriat cu muzeele și organizațiile implicate, cu sprijinul Australians Studying Abroad și este coordonat de Angelica Iacob, specialist educație culturală.
Urcați copiii în Caravana Muzeelor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s